Kik vagyunk?

Rétfalvi Donát DLA

építész, belsőépítész vezetőtervező, docens, tanszékvezető

img-3631

Gaál Sarolta Eszter DLA

építész tervezőművész, településmérnök, adjunktus

img-3632

Bemutatkozunk...

Több mint 15 éve alkotunk az építészet, belsőépítészet területén, itthon és külföldön egyaránt. Ugyanennyi ideje résztvevői vagyunk az építész felsőoktatásnak is.

Fő profilunk az építészeti tervezés, belsőépítészeti munkák, természetesen ezen belül foglalkozunk családi házak tervezésével is. Rengeteg cég és magán vállalkozó akad a piacon, olcsóbbak, drágábbak, idősebbek, fiatalabbak, tehetségesek és kevésbé jó kezűek, szakmailag felkészültebbek, és felkészületlenebbek. Talán mi abban különbözünk, hogy mint egy jó szabó, pontosan felmérjük és megismerjük az igényeket, és a pontosan odaillő, egyénre szabott megoldásokat alkalmazzuk.

A filozófiánk alapja, hogy munka és munka között nem teszünk különbséget, nem rangsorolunk, minden alkalommal maximális ráfordítással tevékenykedünk. Tesszük mindezt úgy, hogy a szolgáltatás középpontjában a Megbízó és az ő érdeke, igénye áll. Az építész munkája bizalmi alapú, de feltételezi a kölcsönösséget. Ez tapasztalataink szerint a tervezés valamint az egyeztetések előrehaladtával kialakul, Építész és Megbízója megismerik egymást. Azonban előfordulnak olyan esetek, amikor a közös munkának nem lesz sikeres eredménye, ilyenkor vagy az egyik vagy a másik fél kezdeményezésére a közös munka véget ér.

Fontosnak tartom előre bocsátani, hogy számunkra nincs kis vagy nagy munka, ugyan azzal a szakértelemmel állunk mindegyikhez, de ez egyben azt is jelenti, hogy az árképzésünk sosem volt és sosem lesz négyzetméter alapú. Lehet egy ház 50 m2-es vagy 300 m2, gondolkodni rajta ugyanannyit kell. Az adott feladat helyzete, körülményei lehetnek szokványosak, bonyolultabbak, vagy pofonegyszerűek, de gyakran akadnak komplikációk is.

Az értékteremtő építészet mértékegysége az 1 négyzetméterre jutó gondolatmennyiség száma. – Rétfalvi Donát DLA

Kiemelt partnereink